Съпредседателят на Демократична България открои три приоритета, от които ще зависи

...
Съпредседателят на Демократична България открои три приоритета, от които ще зависи
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако ГЕРБ искат подкрепата на ДБ, да минем през истината за Гешев

Съпредседателят на  " Демократична България " открои три целта, от които ще зависи възможната парламентарна поддръжка на Демократична България за едно или друго болшинство

Ако ГЕРБ желаят поддръжката на " Демократична България ", би трябвало да се мине през момента на истината с основния прокурор, ние от това няма да отстъпим. Това разяснява пред публицисти преди съвещанието на парламентарната група на Демократична България съпредседателят на групировката Христо Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той открои три целта, от които ще зависи възможната парламентарна поддръжка на Демократична България за едно или друго болшинство. Трите целта са сигурност, правда и напредък.

„ Когато приказваме за правда, имаме поради правосъдна промяна, конституционна промяна на статута на основния прокурор и смяна на правосъдната власт. Когато приказваме за сигурност, имаме поради цялостната рационализация на българската защита и всичко това, обвързвано с енергетика, служби, което ние назоваваме депутинизация и като приказваме за напредък, имаме поради политики, ориентирани не просто към преразпределяне на инфлационен запас, а да се подтиква напредък на стопанската система “, разяснява Иванов.

Той съобщи, че ГЕРБ са изпуснали времето да поемат сходни задължения. „ Въпросът не е нещата просто да се кажат, въпросът е ние да имаме доверие, че те ще бъдат осъществени. От тази позиция, не виждам по какъв начин ние бихме могли да подкрепим ръководство с първия мандат на ГЕРБ. ГЕРБ нищо не споделят във връзка с правосъдната промяна. Слушам ги по какъв начин не престават да се вършат на неразбрали, че тази тематика е фундаментална за нас и желаят да си приказваме за други неща, по други мотиви “, уточни той.

Иванов заяви, че от гласуванията за ръководител на Народното събрание се вършат заключения за образуването на едно или друго болшинство. Към момента Демократична България не вижда съображение да се причисли към едно или друго болшинство, уточни Иванов. По думите му въпросът не е толкоз в персоналните качества на претендентите за ръководител на 48-ото Народно събрание.

На въпрос кой от двамата ще избра - Никола Минчев или Росен Желязков, Иванов сподели, че и двамата имат своите качества. „ Никола Минчев е ръководител, който в действителност заслужи голяма социална поддръжка и ние доста харесваме. От господин Желязков също имаме положителни усещания, само че отново споделям - водещ първоначално ще е въпросът за политическото рамкиране “, означи Иванов.

Той заяви, че Демократична България ще внесе проекторешение, което да даде рамка на цялата политика във връзка с сигурността, в това число даването на военнотехническа помощ за Украйна.

Според съпредседателя на Демократична България има риск, в случай че този парламент не успее да излъчи държавно управление, идващото служебно държавно управление на президента Радев да продължи да упражнява много нападателно пълномощия във връзка с сигурността.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР